Omgeving

Bos, heide, water, maakt Drenthe de ideale vakantiebestemming. De rust en ruimte als basis, maar toch ook in de buurt van grote steden, zoals Emmen, Assen, Groningen en ook Duitsland ligt op steenworp afstand. U kunt Drenthe ontdekken te fiets, te paard, wandelend of met choppers.

 

Het Bargerveen is een uniek natuurgebied van 2100 hectare met uitgestrekte veenbossen. Een van de laatste nog overgebleven hoogveengebieden in Noord-West Europa. Heerlijk om daar te wandelen of in de omgeving een fietstocht te maken, misschien met een door ons voorbereid lunchpakket?
Ook voor honden is het ideaal, u kunt van lange wandelingen genieten. De honden mogen vrij lopen en kunnen vaak zelfs badderen. Niemand, die zich eraan stoort.
De oeroude hunebedden zijn ook een bezoekje waard, evenals de Grenszicht molen.

 

 

 

 

 

 

 

Zelfs in de winter is het sprookjesachtig mooi hier.

Niet te vergeten:  het Veenpark in Barger-Compascuum is een openluchtmuseum. Zien, ontdekken, doen en leren in het grootste museum van Nederland.

 

In Emmen heeft u een ruime keuze aan restaurants en cafés waar u heerlijk kunt eten en borrelen en er kan ook geshoppt worden: aan winkels is in Emmen zeker geen gebrek. Of wat denkt u over een bezoek  aan het Atlas theater, de bioscoop, of de markt op vrijdag?

De Brasserie - Agenda

De Duitse grens ligt op 3 km afstand. Uit gaan eten in Duitsland en ook shoppen is veel goedkoper dan in Nederland. De duitse stad Haren is niet ver, net zo ver als Emmen. Wij houden van het “Steakhaus am Dom” of het griekse restaurant “Zorbas“.

In de zomer worden er veel festivals in Emmen en omgeving georganiseerd zoals het Barrel Food Truck festival, C’est la Vie, MM Culinair, Full Colour Festival, Gouden Pijl, Alles Kids Festival, Fable en Fantasy en het Kinderkookfestival. Ook kunt u deelnemen aan de Drentse Fiets 4-daagse dat 1 keer per jaar plaatsvindt.

Wie van avontuur houd, kan zelfs een rondvlucht in een helikopter boeken bij Heli Holland. En dan is er natuurlijk ook het bekende Wildlands, een mixtuur van pretpark en dierentuin.